Kohti kukoistavaa koulua
22118
page-template-default,page,page-id-22118,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Reetta ja Susanna ovat kehittäneet positiivisen psykologian työhyvinvointikoulutuksen opettajille.

KOHTI KUKOISTAVAA KOULUA

Kun opettaja voi hyvin, koko koululla on mahdollisuus kukoistaa!

Opettajien hyvinvointi on avain koko koulun hyvinvointiin ja kukoistukseen sekä oppilaiden hyvinvointiin ja oppimiseen. Haluamme auttaa kouluja ja opetushenkilöstöä voimaan paremmin. Tarjoamme koulumaailmaan koulutuksia, valmennusta ja luentoja.

Positiivisen psykologian tutkitulla tiedolla sekä konkreettisilla työkaluilla voimme vahvistaa työntekijöiden jaksamista, hyvinvointia ja koko yhteisön voimavaroja.

Koulutukset sopivat veso-koulutuksiksi tai lyhyempiin tilaisuuksiin ys-ajalle.

Miltä kuulostaisi, jos teidän koulussa…

  • Opettajat kokisivat enemmän työn imua?
  • Koulupäivän aikana koettaisiin enemmän myönteisyyttä ja myönteisiä tunteita?
  • Opettajat tunnistaisivat omat vahvuutensa ja ne olisivat osa työnjakoa?
  • Annettaisiin vahvuuspalautetta ja saataisiin työskennellä omalla vahvuusalueella?
  • Työn merkitys ja arvostus lisääntyisivät?
  • Opettajat saisivat uusia keinoa hallita stressiä ja kohdata epämiellyttäviä tunteita?
  • Kohtaisitte toisenne arvostavasti ja läsnäollen?
Koulutukset

POSITIIVINEN KOHTAAMINEN & TYÖN VOIMAVARAT

Miten kohtaamme oppilaat, kollegat, huoltajat ja itsemme? Arvostavilla ja läsnäolevilla ihmissuhteilla on suuri vaikutus hyvinvointiimme. Koulutus keskittyy vahvistamaan myönteisyyttä ja kasvun ajattelua. Koulutuksessa vahvistetaan omia voimavaroja ja työssä jaksamista. Tämä koulutus on hyvä tutustumispaketti positiivisen psykologian työkaluihin.

Koulutuksen kesto 3h ja soveltuu hyvin veso-kulutukseksi.

Koulutus tarjoaa positiivisen psykologian teoriaa sekä käytännön harjoituksia.

Osallistujat saavat työkirjan koulutuksesta.

 

Tarpeen mukaan koulutus voidaan järjestää lyhyempänä luentona (esim. ys-ajalle) tai koko päivän kouutuksena. Tarkemmat sisällöt sovitaan aina koulun kanssa erikseen.

VAHVUUDET ESILLE

Osaamme tunnistaa helposti heikkoutemme, mutta emme aina sanoittaa vahvuuksiamme. Miten voisimme oppia tuntemaan vahvuutemme ja valjastaa käyttöön koko potentiaalimme? Tutkitusti vahvuuksia kehittämällä voimme päästä parempiin tuloksiin ja suoriutua työstämme paremmin. Koulutuksessa saamme käyttöömme vahvuussanaston, muutamme konfliktitilanteet vahvuustörmäyksiksiä ja annamme vahvuspalautetta. Vahvuuksia hyödyntämällä voimme vahvistaa työyhteisöä ja työhyvinvointia.

Koulutuksen kesto 3h ja soveltuu hyvin veso-koulutukseksi.

Koulutus tarjoaa positiivisen psykologian teoriaa sekä käytännön harjoituksia.

Osallistujat saavat työkirjan koulutuksesta sekä vinkkejä vahvuuksien hyödyntämseen tiimien tai työparin muodostamisessa.

 

Tarpeen mukaan koulutus voidaan järjestää lyhyempänä luentona (esim. ys-ajalle) tai koko päivän kouutuksena. Tarkemmat sisällöt sovitaan aina koulun kanssa erikseen.

SUORITTAMISESTA TYÖN IMUUN

Mikä tekee työstämme merkityksellistä? Miten voimme pienillä arjen innovaatioilla tuunata työtämme ja päästä kohti työn imua? Koulutuksessa keskitytään miettimään omaa ajankäyttöä sekä vahvuuksia ja omaa luontaista tapaa työskennellä. Ravistelemme myös omia uskomuksia suorittamisesta ja riittämättömyydestä. Keskitymme myös palautumisen merkitykseen työhyvinvoinnissa.

Koulutuksen kesto 3h ja soveltuu hyvin veso-koulutukseksi.

Koulutus tarjoaa positiivisen psykologian teoriaa sekä käytännön harjoituksia.

 

Tarpeen mukaan koulutus voidaan järjestää lyhyempänä luentona (esim. ys-ajalle) tai koko päivän kouutuksena. Tarkemmat sisällöt sovitaan aina koulun kanssa erikseen.

Tärkeää pysähtyä miettimään hyvinvoinnin ja terveyden kannalta oleellisia asioita. Todella hyvä ja tärkeä koulutus.” – luokanopettaja

“Mieleen jäi, että positiivisuutta voi tosiaan kehittää ja siihen löytyy välineitä. Vuorovaikutus lisää tyytyväisyyttä. Tämä ei ollut teoreettista luentoa vaan elämänläheistä ajatusten vaihtoa.” Kiitos ajatuksia herättävästä koulutuksesta!” – yläkoulun opettaja

“Anna aikaa levolle, tee elämästäsi oman näköisesi. Onnistunut koulutus/luento, luennoitsijoilla omakohtaisia kokemuksia käsitellyistä asioista.” – lukion opettaja

Työhyvinvointivalmennus

– kesto lukuvuosi tai lukukausi

– valmennustapaamisia koululla 2-3/lukukausi

– positiivisen psykologian työkaluja ja välitehtäviä

– yhteisiä koulutushetkiä 1-2/lukukausi

– opettajille oma hyvinvointisuunnitelma

Sisältää:

POSITIIVINEN PSYKOLOGIA:

Perehdymme valmennuksen aikana yhdessä positiiviseen psykologiaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttaviin tekijöihin: myönteisyys, uppoutuminen, vahvuudet, työn imu, ihmissuhteet ja vuorovaikutus, tunnetaidot, merkityksellinen työ, aikaansaaminen, elinvoimaisuus, stressi ja palautuminen.

VALMENNUS:

Coaching-prosessi kestää yleensä muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen. Tapaamisia on muutaman kuukauden välein 2-3/lukukausi.

Prosessin alussa määritellään tavoitteet yhdessä rehtorin ja johtoryhmän kanssa.

Valmennuskerroilla käsitellään eri työhyvinvoinnin teemoja sekä tehdään valmentavia tehtäviä. Tavoitteena on tukea työhyvinvointia tukevia keinoja ja viedä niitä käytäntöön. Valmennus tuo sekeyttä, vahvistaa voimavaroja ja avaa uusia näkökulmia kohti paremaa työhyvinvointia.

TYÖHYVINVOINTISUUNNITELMA

Jokainen opettaja luo itselleen työhyvinvointisuunnitelman, jossa asettaa itselleen sopivat tavoitteet työhyvinvoinnin parantamiseksi. Hyvinvointisuunnitelma täydentyy prosessin aikana.

“Tapaamiset auttoivat saamaan perspektiiviä omaan työelämään, oikomaan omia ajatuksia sekä oivaltamaan monta asiaa. Sain myös työkaluja joita käyttää ja joiden pariin palata kun tilanne sitä vaatii.Suosittelen sydämen pohjalta, tarjolla ammattimaista, vilpitöntä ja avartavaa opastusta sekä työhön että arkeen!.” valmennukseen osallistunut

Kouluttajat

Olemme molemmat kasvatustieteen maistereita, luokanopettajia ja positiivisen psykologian asiantuntijoita. Meillä on vahva asiantuntemus työhyvinvointii vaikuttavista tekijöistä.

Suositut KOHTI KUKOISTAVAA KOULUA  -koulutukset auttavat opettajia ja kasvatushenkilöstöä kukoistamaan ja voimaan paremmin.

Reetta Yrttiaho

040 539 6846

KM, luokanopettaja, Positive psychology Practitioner, Coach

Susanna Posio

050 591 1061

KM, luokanopettaja, Positive Psychology Practitioner, Työhyvinvointi/Johtaminen

Kouluttajat Reetta Yrttiaho ja Susanna Posio
Hinnasto

Koulutukset

Koulun/Kunnan veso – koulutus

alk. 1295€ – 2495€ (hinta määräytyy osallistuvien koulujen, kuntien ja henkilöstön mukaan)

 

Työhyvinvointivalmennus

Hinta määräytyy valmennuksen keston ja henkilömäärän mukaan.

 

Pyytäkää koulullenne / kunnallenne räätälöity tarjous!