Voihan tunteet – ja työ
21776
post-template-default,single,single-post,postid-21776,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Voihan tunteet – ja työ

Olet varmasti pohtinut joskus teetkö ratkaisut tunteella vai kuunnellen järjen ääntä. Joskus varmasti olet kokenut tunteiden vyöryn, joka on saattanut aiheuttaa odottamattoman reaktion. Tai olet voinut liihotella hyvänolon tunteessa hymy huulilla. Tunteet ovat osa meitä, emmekä voi irrottaa niitä tai niiden aiheuttamia reaktioita itsestämme.
Voimme kuitenkin oppia tunnetaitoja ja niiden avulla hyödyntämään tunteitamme, kohtaamaan niitä helpommin tai jopa lieventää epämiellyttävien tunteiden aiheuttamia reaktioita. 

 

Tunteiden tarkoitus ja viestit

 

Tunnemme monenlaisia tunteita. Osa tunteista on miellyttäviä ja myönteisiä, osa epämiellyttäviä. Tunteilla on tarkoitus. Ne yhdistävät meitä muihin ihmisiin ja saavat meidät toimimaan. Tunnemme esimerkiksi myötätuntoa, joka saa meidät huolehtimaan toisista ja auttamaan hädässä olevaa. Viha puolestaan saa meidät puolustamaan meille tärkeitä asioita ja suru kertoo meille, että välitämme. Voimme kokea myös myötäintoa ja myötäylpeyttä ja iloita toisen onnistumista ja saavutuksista

Myönteisillä tunteilla on positiivinen vaikutus meidän hyvinvointiin, suoriutumiseen ja oppimiseen. Ei kuitenkaan ole tarkoitus kääntää kaikkea pakkopositiivisuudeksi tai huumoriksi, vaan ennemminkin pysähtyä myönteisten tunteiden äärelle, vaalita niitä ja keskittyä ympärillä olevaan hyvään. Epämiellyttäviä tunteita saattavat olla vaikeampi käsitellä. Niiden tukahduttaminen, piilottaminen, märehtiminen tai vatvominen voi olla haitallista. Epämiellyttävätkin tunteet tulisi pystyä ottamaan vastaan ja kuunnella niiden tuoma viesti. Mikä tässä tilanteessa nosti tunteet pintaan?

Tunteiden kuuntelu, käsittely, hyväksyminen ja niiden mukana tuomien reaktioiden tarkkailu on tärkeä taito. Emme voi säädellä tunteiden aallokkoa, mutta voimme vaikuttaa siihen miten otamme ne vastaan ja miten toimimme niiden vallassa. Helppo tapa käsitellä tunteita on pysähtyä, kuunnella tunnetta ja antaa sille nimi. Tämän jälkeen voi tunnustella tunteen muotoa tai väriä. Mitä tunne yrittää sinulle viestiä. Näinkin pieni yksinkertainen asia voi auttaa meitä käsittelemään tunteita. Kun tunnistamme tunteen toimintamme takana, on meidän helpompi yrittää esimerkiksi rauhoittua tai ottaa innostuessamme aikalisä ennen spontaania “tunnepäätöstä”.

 

Tunteet osana työtä

 

Tunteita emme voi irrottaa erillisiksi meistä työpäivän ajaksi. Johtajilta ja työntekijöiltä vaaditaan tunnetaitoja alati muuttuvassa ja epävarmassa työelämässä. On tärkeä pystyä hyväksymään ja käsittelemään tunteita työpäivän aikana myös työyhteisössä. Kun kohtaamme toisemme tuntevina inhimillisinä olentoina, luomme työpaikoille turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä. Tällaisessa työpaikassa on työntekijällä parhaat mahdollisuudet menestykseen. 

Kahden päivän aikana Nordic Business Forumissa huippujohtajien ja asiantuntijoiden puheissa käsiteltiin myös tunteita ja niiden merkitystä työelämässä.  Psykologinen turvallisuus ja luottamus on tulosta tunteiden sallimisesta ja käsittelystä. Tunteiden hyväksyminen ei kuitenkaan tarkoita pää punaisena alaiselle raivoamista tai kollegoiden ideoiden alas ampumista. Se tarkoittaa esimerkiksi virheiden sallimista ja myönteisen tunneilmapiiirin luomista. Sellaista ilmapiiriä, jossa on lupa oppia ja kasvaa.

Oma suosikkini puhujista oli yhdysvaltalainen tutkija ja tietokirjailija Brené Brown. Hänen viestinsä rohkeudesta ja haavoittuvaisuudesta on minulle tunteita herättävä. Brownin mukaan emme voi saavuttaa aitoa menestystä, jos emme uskalla kohdata häpeää. Rohkeuteen, rohkeisiin tekoihin ja itsensä alttiiksi arvostelulle laittamiseen liittyy aina haavoittuvaisuus. Jos haluamme menestyä meidän on kuitenkin kohdattava näitä kipeitäkin tunteita. Puolivillaisella suhtautumisella ei saada aikaan menestystarinoita.

Millaisia tunteita sinä tunnet tänään, juuri nyt? Mitä ne kertovat sinulle? Saatko näyttää tunteesi myös töissä? Onko sinun työpaikallasi lupa olla rohkea ja haavoittuvainen?